Náš chov
Přejeme si inspirovat vás k objevování nevšedních chutí i tradičních hodnot. K produktu, který vám přinášíme, přistupujeme s respektem a náležitou péči.
…
Plemeno Galloway
Králové pastvin
Galloway zaujímá zvláštní místo v našich srdcích i v našem chovatelském programu. Tato majestátní zvířata jsou symbolem krásy a odolnosti.
Galloway jsou proslulí svou jedinečnou vizáží. Jejich hustá srst v bohatých barevných variacích černé, hnědé nebo bílé barvy jim dodává neodolatelný šarm a působivý vzhled. Jejich robustní stavba těla dokazuje jejich sílu a adaptabilitu na nepříznivé klimatické podmínky. Oblibu si získávají díky vynikajícím mateřským vlastnostem, dobrými růstovými schopnostmi telat, vrozené odolnosti vůči nemocem, mírnému temperamentu a jejich celkové nenáročnosti. Toto plemeno se v dávných dobách vyskytovalo výhradně na britských ostrovech, a to hlavně v jihozápadní části dnešního Skotska. V roce 1881 byla založena první plemenná kniha tohoto plemene na území Velké Británie.
Přirozené prostředí a tradiční způsob chovu jsou pro gallowaye klíčové. Naše zvířata se volně pohybují po rozlehlých pastvinách, procházejí lesem a napájejí se z přírodních vodních zdrojů. Tento způsob chovu přináší jedinečnou kvalitu a chuť masa, kterou si zamilujete.
Galloway pro nás osobně ztělesňují hodnoty, které nás spojují s přírodou a tradicemi. Jsou to králové pastvin.
Klíč k dokonalosti
Zrání masa
Proces, který dává masu jeho jedinečnou kvalitu.
Maso se vyznačuje specifickým aroma, je temnějších barevných tónů. Má schopnost ukládat tuk rovnoměrně ve svalové tkáni, čímž je tvořeno jemné mramorování, tzv. marbling. Jsme pyšní, že vám můžeme nabídnout tento výjimečný produkt přímo z našich pastvin.
Naším pečlivým přístupem k zrání masa se snažíme dosáhnout dokonalosti ve struktuře, chuti a jemnosti. Za dostatečně vyzrálé maso považujeme to, které prošlo procesem suchého zrání při teplotě 0-2 °C po dobu nejméně 3 týdnů. Během tohoto procesu dochází k odbourávání sloučenin bohatých na energii a vytváření široké škály aromaticky aktivních látek. Enzymy přítomné ve svalové tkáni se uplatňují při štěpení složek svalových buněk a pojivových tkání, což přispívá k vývoji požadované křehkosti masa.
Zrání masa na Farmě Rampuše není pouhým krokem ve výrobním procesu. Je to umění, které vyžaduje trpělivost, know-how a nekompromisní snahu dosáhnout vynikajících výsledků. Jsme hrdí, že vám můžeme přinést zážitek pravého chuťového dobrodružství.
Pár zajímavostí k tomu
Věděli jste, že
Kvalitní hovězí maso obsahuje průměrně 21 % bílkovin důležitých pro stavbu buňky?
Je zdrojem aminokyselin, které si lidské tělo neumí samo vytvořit?
Je velmi významným zdrojem železa, proto je jeho konzumace důležitá pro děti, těhotné, sportovce i fyzicky pracující lidi?
Obsahuje množství zinku, selenu a vitaminů skupiny B (zejména B12)?
Pokrmy z vyzrálého masa Galloway se nejlépe snoubí s odrůdami těžších, suchých, červených vín?
Dostali jste chuť?
Produkty
Farma Rampuše
Kunčina ves 49
516 01 Zdobnice
IČ: 71180532
DIČ: CZ7501113400
Kontakt
Pavel Smolka / Objednávka masa
604 906 691
Veronika Smolková / Ubytování