Hovězí maso

..aneb co jste možná nevěděli..

Přednosti kvalitního hovězího masa

Obsahuje průměrně 21 % bílkovin, důležitých pro stavbu buňky a buněčný metabolismus.                               Je zdrojem aminokyselin, které si lidské tělo neumí samo vytvořit.                                                              Obsahuje do 3 % tuku.                                                                                                                                            Je velmi významným zdrojem železa, proto je konzumace hovězího důležitá pro děti, těhotné, sportovce a fyzicky pracující.                                                                                                                                          Obsahuje množství zinku, selenu a vitaminů skupiny B, zejména B12.

 

DOPORUČUJEME:

- ověřte si původ zakoupeného masa -                                                                                                               stáří, plemennou příslušnost a datum porážky podle čísla zvířete  na  http://www.hovezimaso.cz/

 

Zajímavé odkazy:

http://www.cschms.cz/index.php?page=home                                                                                     

http://www.asz.cz/cs/zpravy-z-tisku/trh-s-komoditami/kdyz-se-maso-dela-masove-studie-odkryva-stinnou-stranku-velkoprumyslu.html